Η θέση των Φασολού στούντιος στη Σίφνο

Φασολού

100 μέτρα από το ξενοδοχείο Φασολού, στο νοτιοδυτικό μέρος της Σίφνου, βρίσκεται η γραφική και απάνεμη παραλία της Φασολούς. Στην άκρη αριστερά βρίσκεται το ακρωτήρι του Σταυρού. Από την αυλή της ομώνυμης εκκλησίας ακριβώς απέναντι φαίνεται ο βράχος της Χρυσοπηγής (μοναστήρι, πολιούχος της Σίφνου) και ο κομμένος βράχος του ακρωτηρίου, που λέγεται ότι οφείλεται σε θαύμα της Παναγίας. Το θαύμα αυτό έγινε για να προστατεύσει τις πιστές γυναίκες του χωριού από μια επιδρομή βαρβάρων.

Η εκκλησία του Σταυρού είναι ειδυλλιακό μέρος για τελετή γάμου. Από την αυλή της, η Αιγαιοπελαγίτικη θέα και το ηλιοβασίλεμα μαγεύουν.

Πάνω στην παραλία της Φασολούς βρίσκεται γνωστή ταβέρνα με ελληνική και σιφνέικη παραδοσιακή κουζίνα, την οποία μπορείτε να γευτείτε πάνω στο κύμα.

Δίπλα η παραλία του Φάρου, όπου πηγαίνετε με το αυτοκίνητο (500 μέτρα) ή με τα πόδια (150 μέτρα). Εκεί θα βρείτε στάση λεωφορείου, mini market, ψαροταβέρνες με φρέσκο ψάρι και μπαράκι. Παραδίπλα η παραλία του Γλυφού καλύπτει και την μεγαλύτερη απαίτηση. Στο τέλος της παραλίας ένα πλακόστρωτο μονοπάτι σας οδηγεί (10 λεπτά πανέμορφη βόλτα με τα πόδια) στην παραλία της Χρυσοπηγής (Αποκοφτό) και όλα αυτά 6 χλμ από την Απολλωνία (τη Χώρα) και 12 χλμ από το λιμάνι και την παραλία των Καμαρών.

Επίσης, το ξενοδοχείο απέχει 10 χλμ από το ιστορικό χωριό του Κάστρου (παραλία Σεράλια), 8 χλμ από τον Πλατύ Γιαλό, την τουριστική παραλία της Σίφνου, 10 χλμ από την παραλία Βαθύ και 20 χλμ από την Χερρόνησο (ψαροχώρι με παραλία).

Η Φασολού είναι η πιο γραφική, απάνεμη και ήρεμη γωνιά της Σίφνου.

Μέσα Μεταφοράς: Ιδιωτικά μέσα, ταξί, λεωφορεία με τακτικά δρομολόγια σε φροντισμένο οδικό δίκτυο προς όλους τους προορισμούς της Σίφνου.

Ταξίδι: Με συμβατικό πλοίο 5,5 ώρες, με high speed 2,5-3 ώρες καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης η Σίφνος συνδέεται και με άλλα κυκλαδίτικα νησιά, όπως: Πάρος, Σαντορίνη, Μήλος, Σέριφος, Ίος, Άνδρος, Κίμωλος, Φολέγανδρος και Κρήτη μέσω Μήλου.

Η Σίφνος δεν έχει αεροδρόμιο. Για τις έκτακτες περιπτώσεις, λειτουργεί στο νησί οργανωμένο ελικοδρόμιο, στην περιοχή της Παναγιάς της Βρυσιανής, νότια του χωριού Εξάμπελα.

Η Σίφνος περιμένει να σας προσφέρει αξέχαστες στιγμές όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και την Άνοιξη με τα μοναδικά

Η θέση μας

Φωτογραφίες

Η θέση του ξενοδοχείου στον χάρτη
Η θέση του ξενοδοχείου στον χάρτη
Η θέση του ξενοδοχείου στον χάρτη
Παραλία Φασολού στη Σίφνο
Παραλία Φασολού στη Σίφνο
Ο Σταυρός του Φάρου